Hva gjør piloter den tiden de er i luften?

Hva gjør piloter den tiden de er i luften?

Piloter er ansvarlige for at flere hundretalls passasjerer kommer seg fra A til B. Noen flyr kommersielle flyvninger mens andre flyr cargo-transport og transporterer utallige varer hvert år.

I samarbeid med trafikkontroll og tårnet opererer pilotene for at passasjerene skal få en rask og smidig reise. Er trafikken stor kan de bli pålagt ventetid.

Men hva gjør pilotene?

Når man venter på å kunne ta av går tiden sakte. De småprater, sjekker vær og føreforhold. Praten går løst og fast om jobb og privat.

Det er også viktig å ha pakket med seg niste eller kjøpt noe mat på flyplassen. En kan også nyte andre godsaker før en flytur. Har man lavt blodsukker, eller trenger en snus så kan man prøve såkalt hvit tobakk. Den hvite snusen inneholder minimalt med tobakk i motsetning til brun snus. Det kan være bedre å velge Epok, spesielt om man planlegger å slutte med snus.

Morsom jobb

Det er en utfordrende jobb å jobbe i flybransjen, men folk elsker det. Det er ofte det gode miljøet på jobb som får folk til å søke til pilotutdanning eller flybransjen.

De lever drømmen å ha kontor i skyene.