Hvordan reise med hund på fly

Hvordan reise med hund på fly

Det er mange som har hund, men det er ikke like mange som vet at du faktisk kan reise med hunden på fly. Det er uansett noen forhåndsregler du må ta, og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hva disse er.

Hva må jeg vite?

Det som er ganske festlig egentlig, fordi piloter må lære om disse tingene når de begynner pilotutdanningen sin. Så hvis du kjenner en pilot, så kan du også spørre dem om hva det beste du kan gjøre med hunden din på en flytur.

Det er jo selvsagt forskjell på hunder, både i størrelse og bruk. Noen hunder er for eksempel til bruk av blinde, dermed er reglene annerledes og sannsynligheten er større for at du kjenner til disse reglene. Noe du uansett kommer til å måtte ha er en riktig hundesele for turen du skal på. Sjekk med ditt flyselskap hva de mener er den som passer best.

Hvilken hundesele?

Når det kommer til hundesele som du skal ha med deg på tur, kan det være lurt å ha et utvalg av dem. Rett og slett fordi det er praktisk. Du burde ha noen korte og noen lengre hundeseler. Avhengig av hvilken hund du har, vil den også kunne sendes sammen med bagasjen. Det kan virke litt skummelt og sende hunden din med bagasjen, men det er overraskende praktisk. Da trenger du selvsagt et bur som hunden kan være i. Det er en fordel om dette er et bur hunden din kjenner til, slik at den kan føle seg komfortabel også. Det du må huske på, er at mange er nervøse for å fly. Dette gjelder også hunder, de har en rekke måter å kjenne nervøsitet på også. Så prøv å kommuniser med hunden din så godt du kan!

Hvordan bli pilot?