Hvordan bli privatflyger?

Hvordan bli privatflyger?

Det er fullt mulig å ha flyging som hobby uten at man ønsker å ta steget videre å gjøre det til en karrière. Den største forskjellen er at man som privatflyger ikke kan ta med seg betalende passasjerer eller utføre andre betalte oppdrag.

For å bli privatflyger kan man ta et privatflygersertifikat, PPL-A, og for mange kommende piloter starter reisen her. Et privatflygersertifikat kan man ta ved en av landets mange flyklubber med skolerettigheter. Det praktiske programmet består av minst 45 timer med flygetrening, hvorav en del er soloflygning hvor man skal fly alene. Den resterende treningen gjøres med en instruktør, og i løpet av programmet skal man igjennom mange punkter slik at man er skikket til å føre et fly alene.

Teoretisk del

Kurset består også av en teoretisk del med ni ulike fag. I disse fagene lærer man seg elementer som er viktig for å bli en trygg pilot, og man må bestå en eksamen i alle fagene før man kan gå videre til den praktiske eksamen. For å bestå må man ha minst 75 % korrekte svar. Dersom din lokale flyklubb tilbyr klasseromsundervisning anbefales dette da det kan være tungt å lese til den teoretiske delen på egen hånd.