Hvordan finner du egentlig de aller beste billettprisene?

Hvordan finner du egentlig de aller beste billettprisene?

Det er ingen som har lyst å betale mer enn nødvendig for flybilletter, men det kan være vanskelig å finne de absolutt beste tilbudene. Prisene kan variere mye bare fra dag til dag, og mellom ulike nettsteder.

[IMAGE=daHGcleWCeQ2.jpg]

Samtidig er det mange andre beslutninger som spiller inn på prisen Klarer du deg for eksempel kanskje med bare håndbagasje? En god weekend-bag har plass til alt du trenger, Adidas sko og klær, og til og med plass til litt shopping.

Lavpriskalendere og riktig dag i uka

Flyprisene i stort har faktisk rast det siste tiåret, og flybilletten utgjør en alt mindre del av den totale prisen for reisen. Samtidig er det kanskje ikke så veldig underholdende å sitt på fly, så det er greit å spare noen kroner hvis det er mulig.

Lavpriskalendere er et veldig greit sted å begynne enhver jakt etter flybilletter på. Nesten alle flyselskaper har nå en lavpriskalender tilgjengelig, der du på noen sekunder kan se hvilke dager som er rimeligst. Det passer selvfølgelig ikke alltid å for eksempel reise midt i uken, men noen ganger kan det faktisk lønne seg å ta en feriedag eller to og fly mye billigere.

Mange tradisjonelle flyselskaper har regler som tilsier at du må være på destinasjonen mellom lørdag og søndag for å få de aller billigste billettene. Dette henger sammen med at bedriftskunder sjelden reiser over helgen.

Tjenester som sammenligner priser – fordeler og ulemper

Det finnes både fordeler og ulemper med å bestille via en tjeneste som sammenligner flypriser.

  • En ulempe kan være at du risikerer å få en del misvisende tilbud, som inkluderer rabatter ved bruk av obskure betalingsmåter eller andre feil i forhold til den endelige prisen.
  • En annen ulempe kan være at det blir vanskeligere å gjøre endringer eller oppdateringer, sammenlignet med hvis du bestiller direkte fra flyselskapet.
  • En stor fordel med å bruke en tjeneste som sammenligner en rekke ulike tilbud, er at du kan finne helt nye veier å reise til et sted. I mange tilfeller er det mest praktisk å reise direkte, men hvis du kan spare noen tusenlapper på å være noen timer på en luksuriøs flyplass er det kanskje verdt det.
  • En annen fordel med å bruke tjenester eller reisebyråer som sammenligner priser, er at du kan finne uventede kombinasjoner av ulike flyselskaper. Noen ganger kan det til og med finnes noen billetter og kombinasjoner som ikke er tilgjengelige i vanlige kanaler direkte til forbruker.

Til slutt handler flyreiser i dag i stor grad om ulike gebyrer og ekstrakostnader. Her kan du spare mye penger på å for eksempel bare reise med håndbagasje, ha med egen mat eller droppe booking av et spesifikt sete.