Opptakskrav for pilotutdannelse

Opptakskrav for pilotutdannelse

Går du med en drøm om å utdanne deg som pilot? Da har vi gode nyheter til deg her. Utdanningen som pilot tar nemlig bare to år, og som en nyutdannet pilot vil du sitte med alle nødvendige sertifikater for å kunne begynne å søke jobber som pilot i et flyselskap. To av de viktigste egenskapene du trenger for å bli en pilot er engasjement og den rette motivasjonen. Du vil som elev bli utfordret på dine holdninger og innsats helt fra dag en.

Når du har gjennomgått og bestått alle påkrevde tester, vil du være den heldige eieren av et internasjonalt flysertifikat og kan begynne å søke jobb som pilot hos flyselskapene!

Informasjon om studiet

Når du begynner studiene dine på reisen til å bli en fullblods pilot, vil du få utlevert en uniform, alt nødvendig kursmateriale samt en iPad. Husk å sjekke at du har et nytt samsung batteri til mobiltelefonen din, slik at du alltid er tilgjengelig hvis timeplanen endrer seg. De første to semestrene består utelukkende av teoriundervisning. Når alle tester er gjennomført følger det et omfattende flyprogram som består av rundt 230 flytimer. Til slutt skal du gjennom en test som går på dine praktiske evner for problemløsing og disse testene vil bli holdt i regi av Luftfartstilsynet.